http://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/06/MM_20170604_BCONE_Rotterdam_0015-1050x700.jpg

De new generation staat op bij de Rotterdam Cypher

Het was niet de gevestigde orde die zondag in Rotterdam de scepter zwaaide, maar de nieuwe generatie die hun stempel op de dag drukte.

62 B-Boys en B-Girls haalden alles uit de kast om een van de drie wildcards voor de nationale voorronde op 6 augustus te verkrijgen. Uiteindelijk waren Kenji, Vimana en Leelou het meest overtuigend terwijl de jury, meer dan 200 bezoekers en 60.000 kijkers op de livestream meekeken.
B-Boy Xisco

De Red Bull BC One Rotterdam Cypher was de enige pre-selectie voor de Nederlandse dansers om kans te maken op een plek bij de nationale voorronde, de Holland Cypher. Vanuit heel Nederland kwamen de breakers naar Theater Zuidplein om de juryleden Xisco, Sambo en Jur te overtuigen. Vanuit de kwalificatieronde werden 12 dansers geselecteerd die vervolgens moesten uitmaken welke drie strijders de felbegeerde wildcards zouden bemachtigen.

In de one-on-one battles ging het er hard aan toe. De winnaars Vimana (EXG, Enschede), Leelou (The Ruggeds, Amsterdam), Kenji (Team Shmetta, Roermond) zijn allen dansers van de tweede of derde generatie gevestigde crews in Nederland en daarmee gaven zij niet alleen een visitekaartje af op de dag zelf maar ook een signaal naar de 13 directe invites voor de Holland Cypher op 6 augustus. Zal het een van de drie lukken om ook de Holland Cypher te winnen?

Winners Kenji, Leelou and Vimana

De Red Bull BC One bestaat al sinds 2004 en vindt in november voor het eerst plaats in onze hoofdstad. In the end nemen op zaterdag 4 november de 16 beste breakdancers ter wereld het tegen elkaar op op het terrein van de Westergasfabriek. Check hier meer info.

1.494 "Total Views"There are no comments

Add yours