http://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/09/interview-afbeelding.jpg

Interview | B-Boy Hypersoul

Afgelopen week zagen het wij de trailer van B-Boy Hypersoul, reden voor ons om een interview met hem te houden. Maak kennis met B-Boy Hypersoul en zie wat zijn inspiratiebronnen en doelen zijn.

 Stel jezelf even voor? Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Elromeo Kidjo aka B-Boy Hyper Soul ben 22 jaar. En kom uit Den Dolder regio Utrecht.

Wanneer en waardoor ben je begonnen met BBoying?
De reden waarom ik met breakdance ben begonnen, is omdat ik het erg dope vond om te zien. De moves in de lucht en trucs leren en uitvoeren. Voorheen was ik nog op zoek naar wat voor hobby bij me paste. Totdat ik break had gevonden en meteen dacht. “Dit is mijn ding” Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar, en volg ik een dansopleiding op ROC MN creative college. Hierna wil ik na het HKU in Utrecht. Ondertussen geef ik les in breakdance en workshops.

Heb je het zelf geleerd of heb je ergens les gehad?
Vanaf mijn 12e  begon ik met break en kreeg les in Centrezone, een danschool in Bilt. Daar werd ik getraind door een oldschool breaker Rodney Kersout, 4 jaar later begon ik zelf met trainen bij een aantal crews in Utrecht zoals ADHD en IRC. Zo heb ik de B-Boy scene in Utrecht ontdekt. Break is nu ook  meer dan alleen een hobby, het is echt mijn passie.

Wat zijn je beste prestaties met BBoying of waar ben je meest trots op?
Mijn beste prestatie was bij Flow on three in Tillburg, daar was ik meteen door de pre-selectie in ronde 1. Ook heb ik veel ervaring opgedaan bij het tv programma Hollands Got Talent. Waaraan ik samen met Omar onder de naam the “Backup brothers” heb meegedaan in 2009. Het afgelopen jaar heb ik ook deelgenomen  aan Everybody Dance Now  onder de naam: The Fight Right Freaks van Walibi Halloween fright night.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mijn doel is net als andere B-Boys de wereld rond te reizen en workshops te kunnen geven. Een van mijn andere doelen is op Red Bull BC One World Final te staan.

Check hier De World BBoy Classic Last Chance Qualifier 2014 met B-Boy Hypersoul!

 

2.349 "Total Views"There are no comments

Add yours