http://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/04/Screenshot-2014-04-02-at-14.29.471.png

Interview Tiny Toones

Afgelopen woensdag 26 maart was Tiny Toones uit Cambodja in het HipHopHuis en vrijdag 28 maart was Tiny Toones te zien in theater Zuidplein. Dutchbboy vroeg de leden van Tiny Toones een aantal vragen over Tiny Toones en hun optreden in Zuidplein Theater.

Hoe lang blijven jullie in Nederland?
Tot maandag 31 maart

Hoe is Tiny Toones ontstaan?
Kinderen uit de buurt dachten dat ik (KK) een breakdancer was van los angeles, hierdoor bezochten dagelijks kinderen mijn huis met de vraag of ik ze breakdance lessen wilde geven. Eerst wilde ik het niet doen , maar de kinderen bleven maar komen en komen en toen besloot ik toch les te gaan geven.

Hoe is de naam Tiny Toones ontstaan?
De kinderen die ik les gaf keken altijd de Looney Toones bij mij thuis, op dat moment dacht ik:
” Hey , jullie lijken daarop alleen dan de kleinere versie. Ik ga jullie Tiny Toones noemen”. Daar komt de naam Tiny Toones vandaan.

Wat geeft de jullie (dansleraren) van Tiny Toones de motivatie om les te geven?
Onze motivatie is dat we willen dat kinderen in cambodja het juiste pad volgen en naar school gaan en daarom geven we de kinderen gratis breakdance lessen , zodat ze naar school gaan en de juiste dingen doen voor hun toekomst.

Wat kunnen bezoekers verwachten van het optreden van Tiny Toones?
De show gaat eigenlijk over de kinderen in Cambodja. We kunnen niet heel het verhaal vertellen in 20 minuten, daarom hebben we ervoor gekozen om te vertellen hoe Tiny Toones is ontstaan.

Waarom zouden gasten Tiny Toones moeten bezoeken?
We gebruiken het maken van kunst als middel, zodat kinderen weer naar school gaan. Willen de kinderen breakdance les volgen zullen ze toch naar school moeten gaan. Dit is onze manier om de kinderen van cambodja op het rechte pad te houden. We willen laten zien dat mensen zich niet hoeven te schamen waar ze vandaan komen , maar juist een voorbeeld moeten zijn.

Waar ziet Tiny Toones zich over 5 jaar?
Ik (KK) zie Tiny Toones over 5 jaar groter en beter worden. Wij trainen de Tiny Toones om de volgende generatie les te kunnen geven , zodat de Tiny Toones van toen ook kinderen van de straat kunnen houden.

Benieuwd naar het optreden van Tiny Toones in Theater Zuidplein?

Check de volgende video’s:

2.090 "Total Views"There are no comments

Add yours