http://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/03/sysYgikHfGN86SjQhtsj.jpg

Menno wint de allereerste Undisputed Battle

Check hier de finale battle van Menno tegen B-Boy Kareem en het interview met Menno over zijn overwinning van de allereerste Undisputed battle.

In het oorverdovende gejuich van een uitverkochte zaal, won Menno ook wel bekend van Red Bull BC One World Finalist 2013 en als crewlid van de Hustle Kidz dit weekend de eerste editie van Undisputed op de Chelles Battle Pro Solo B-Boy Battle. USA B-Boy Kareem bleek een sterke tegenstander te zijn, maar door Menno’s eigen aanpak van dans wist hij de stemmen van de jury’s te winnen. Menno zal deelnemen aan het Undisputed World B-Boy Masters Event in December. Nadat Menno de dansvloer verliet hebben wij hem gesproken hoe hij zich voelt et zijn overwinning , maar ook over zijn carrière in het algemeen.

Allereerst, Gefeliciteerd! Hoe voelt het om een van de eerste en grootste Solo B-Boy Battles van 2014 te winnen?

Natuurlijk ben ik blij dat ik de eerste Undisputed-serie winnaar ben. Het winnen motiveert mij dat ik gefocust blijf. De locatie hier is geweldig! Voor mij is dit mijn eerste grote battle van het jaar. De overwinning versterkt voor mij dat ik in 2014 nog steeds op het niveau zit van 2013. Ik kijk uit naar andere battles die deel uitmaken van de Undisputed-serie, zoals Battle Of The Year, ik zal er zeker zijn om mijn titel te verdedigen.

2gDwnlIXytsxoMgopVPa-

Wat waren je gedachten over dat Chelles Battle Pro Solo B-Boy Battle onderdeel is van Undisputed?

Ik vind het geweldig. Ik denk dat het voor meer structuur in de wedstrijden zorgt, en de ronde-voor-ronde oordelen systeem werkte goed voor mij. Het geeft meer duidelijkheid aan de danser, en de strijd wordt steeds aantrekkelijker. Je zou normaal gesproken moeten gaan voor vijf rondes en de meeste van je energie al verbruikt hebben wanneer de finale is. Nu kun je het risico nemen je helemaal te geven in de eerste drie rondes en dat maakt het interessant. Het concept is ook interessant, en je weet direct tijdens de battle wat je kansen zijn. Of je verliest of niet je krijgt meer te weten hoe de jurry oordeelt.

3 dwz1NgmwWgIBEaM9WXgL


Hoe voelde het om op zo een groot podium te staan?

Ik voel het vertrouwen om een battle te voeren, en het publiek geeft mij energie om alles te geven van mezelf. Zelfs als je niet 100% zeker bent van je zaak, moet je tegenstander laten zien dat je dat wel bent. Ik ben op dit moment niet in de beste conditie , zoals ik was tijdens de Red Bull BC One World Final, in Zuid-Korea, maar mijn tegenstander kan dat niet weten als ik het niet laat blijken. Als je je zwakte toont: zoals uitputting, zal je tegenstander daarvan profiteren. Als je je tegenstander laat zien dat je geen energie verliest kan dat verwarring scheppen, en dat is voor mij een strategische zet om het spel te benaderen.

1 33ff06c6aee844c5e9692825fa68d829

We hebben gezien dat je aantal nieuwe moves gebruikte. Hoe blijf je jouw stijl ontwikkelen?

Dat is wat ik leuk vind aan B-Boying, het is oneindig. Je blijft bouwen op nieuwe bewegingen, omdat je bezig bent met het maken van je eigen stijl. Ik probeer mijn eigen stichting vorm te geven, en van de basis maak ik nieuwe bewegingen. Ik ben enthousiast en we zullen zien wat 2014 zal brengen voor mij!

De enige B-Boy Battle in Chelles Battle Pro Undisputed is een deel van de B-Boy Series. Acht winnaars uit de top-2014 evenementen, UK B-Boy Championships, Freestyle Session, Battle of the Year, R16 Korea, The Notorious IBE, Outbreak Europa, en Red Bull BC One, en natuurlijk de Chelles Battle Pro, zullenl concurreren in de World B-Boy Series om te bepalen wie de Undisputed kampioen van 2014 zal zijn!

Foto’s van Thijn van der Linden

1.935 "Total Views"There are no comments

Add yours