NEDERLANDSE BREAKDANCE LEAGUE

Logo Nederlandse Breakdance League

2018
De Nederlandse Breakdance League gaat verder in 2018!
Na de 2 succesvolle jaren gaat de Nederlandse Breakdance League dit jaar ook weer van start.

Het Jeugdcultuurfonds organiseert samen met MAD Skills en de Nederlandse Breakdance League het dansproject; The Floor is Yours. We nemen je tien weken lang mee in onze wereld waar vriendschap, ontmoeting en plezier centraal staan. Op tien verschillende plekken in Nederland worden er tien lessen georganiseerd door zeer ervaren dans docenten. Zij leren je de basis van breakdance én nemen je mee op reis. Samen met je medeleerlingen train je naar de City vs City battle waar alle steden van het project samen komen en het tegen elkaar opnemen. Klik hier voor meer info over het dansproject en of die ook plaatsvindt in jouw stad.

Data NBL 2018 1e helft
Zondag 8 april: ZIMIHC Theater Stefanus, Utrecht (Kick-off).
Andere data wordt z.s.m. bekend gemaakt.
De Nederlandse Breakdance League (NBL) startte in 2016 op zondag 3 April. Lees hieronder alle details die jij dient te weten over de NBL:

De NBL is de vervanger van de Young BBoy League en de Steez Kidz Battle die voorheen door het land werden georganiseerd

Wat is de Nederlandse Breakdance League?
De NBL is een overkoepelend coöperatie project dat zich inzet voor het structureren en ontwikkelen van een objectief en transparant puntentelling systeem binnen de Nederlandse Breakdance scene door het organiseren van events en geven van educatie.

Waarom wordt de Nederlandse Breakdance League georganiseerd?
Inmiddels wordt door heel Nederland breakdance les gegeven en in de wereldtop zijn de Nederlandse dansers niet weg te denken. Door deze groei is het belangrijk om de Breaking scene verder te professionaliseren en dat is waar de NBL invulling aan geeft.

Wie is de organisatie achter de NBL?
De organisatie is in handen van Jair Franken van Dynamo Eindhoven, Ton Steenvoorden van Stichting Aight en voormalig Young BBoy League promoter, Paul van Dal van New Dance Media en voormalig Steez Kids Battle promoter en Dewi van Maaren van Dukebox ‘s-Hertogenbosch.

Waar kan ik meedoen aan de NBL?
In eerste instantie richt de NBL zich op dansers tot 19 jaar en kan iedereen onder die leeftijd meedoen aan een NBL event. Je kunt lid worden van de NBL en daarmee wordt je meegenomen in de NBL ranking. Door heel Nederland vinden zogenaamde ‘Challenger Events’ plaats waar jij aan mee kan doen en punten kan verdienen voor de ranking. Ook vinden twee ‘Grand Slams’ plaats waar extra punten zijn te verdienen. Hieronder zie je eerste data van de NBL events.

8 NBL Challenger Events
Zondag 3 april – Dynamo, Eindhoven
Zaterdag 23 april – Weert
Zaterdag 14 mei – Haags Hip Hop Centrum, Den Haag
Zaterdag 21 mei – UCK, Utrecht
Zondag 25 september – backbone 050, Groningen
Zaterdag 29 oktober – tolhuistuin, Amsterdam
Zondag 27 November – Delft
Zondag 11 December – Etten Leur

2 NBL Grand Slam Events
26 juni, Parkop, Den Haag
5 augustus, IBE, Heerlen

Welke categorieën heeft de NBL?
De NBL werkt met 6 verschillende categorieën:
1-on-1 Battle 0 tot 12 jaar Beginner
1-on-1 Battle 0 tot 12 jaar Advanced
1-on-1 Battle 13 t/m 18 jaar Beginner
1-on-1 Battle 13 t/m 18 jaar Advanced
Crewbattle Beginner
Crewbattle Advanced

Beginner ben je wanneer je maximaal twee jaar battle danservaring hebt.
Advanced ben je wanneer je twee of meer jaar battle danservaring hebt.

Een moet bestaan uit deelnemers uit dezelfde categorie. Deelnemers van categorie B, doen bij de crewbattle mee in categorie B. Deelnemers van categorie A doen mee met de crewbattle van categorie A.

Hoe kunnen leerlingen lid worden van NBL?
Kunnen voorlopig alleen lid worden door naar een event zelf te komen en daar middels een inschrijfformulier lid te worden van de NBL. Daarmee krijgen ze een bevestiging in de vorm van een pas en lidmaatschapnummer dat ze ingeschreven zijn.

Moet een docent ook lid zijn van de NBL?
Nee, als docent zijnde hoef je geen lid te zijn van de NBL.

Wat is een Challenger Event?
Een Challenger Event is een event wat volledig in handen is van de organisatie van de Nederlandse Breakdance League. Het is een voorronde waarin je punten kunt verdienen om jezelf te kwalificeren voor de NBL Grand Slam of het NBL Master Event.

Wat is een Grand Slam en Master Event?
Een Grand Slam is het event waar alle deelnemers die hoog in de ranking staan het tegen elkaar mogen opnemen van de Nederlandse Breakdance League. Ze krijgen hier de mogelijkheid om zich direct te kwalificeren voor het Master Event. Het Master Event is het eindevenement van de League. Tijdens dit evenement wordt gestreden voor de uiteindelijke winnaar van de Nederlandse Breakdance League over het gehele jaar.

Opzet:
De League is opgezet door middel van de Challenger Events, Grand Slam en het Master Event. Door het ranking systeem kun je jezelf kwalificeren voor de Grand Slam en Master Event. Het ranking systeem heeft de deelnemersaantallen met betrekking tot bonuspunten vastgesteld op 20, 50, 100 en 200. Dus wanneer er tussen de 20 en 49 deelnemers zijn, krijg je een bepaald aantal bonuspunten en wanneer er 50 tot 99 deelnemers zijn, krijg je in verhouding meer bonuspunten.. Zie hieronder de opzet van de League in 2017.

NBL opzet 2017

 

Volg de NBL op facebook: https://www.facebook.com/NederlandseBreakdanceLeague/

Voor meer informatie over NBL bekijk de website: www.breakdanceleague.nl

1011902_164466763937060_6801457476788418115_n

Ranking 2016/2017:  http://www.breakdanceleague.nl/ranking/


There are 5 comments

Add yours

Post a new comment