NEDERLANDSE BREAKDANCE LEAGUE

Logo Nederlandse Breakdance League

2017
De Nederlandse Breakdance League gaat verder in 2017!
Na de start in 2016 vindt een vervolg plaats van de NBL in 2017.

Het Jeugdcultuurfonds organiseert samen met MAD Skills en de Nederlandse Breakdance League het dansproject; The Floor is Yours. We nemen je tien weken lang mee in onze wereld waar vriendschap, ontmoeting en plezier centraal staan. Op vijf verschillende plekken in Nederland worden er tien lessen georganiseerd door zeer ervaren dans docenten. Zij leren je de basis van breakdance én nemen je mee op reis. Samen met je medeleerlingen bezoek je vijf dansbattles van de Nederlandse Breakdance met als eindstation het EMOVES festival in Eindhoven. Hier zie je de wereldtop van breakdancers aan het werk tijdens de World Bboy Classic Final.

Data NBL 2017 1e helft
Zondag 2 april: ZIMIHC Theater Stefanus, Utrecht (Kick-off).
Zondag 30 april: Cwartier, Weert.
Zondag 14 mei: Simplon, Groningen.
Zondag 4 juni: Theater Zuidplein, Rotterdam.
Zondag 18 juni: Effenaar Eindhoven

2016
De Nederlandse Breakdance League (NBL) startte in 2016 op zondag 3 April. Lees hieronder alle details die jij dient te weten over de NBL:

De NBL is de vervanger van de Young BBoy League en de Steez Kidz Battle die voorheen door het land werden georganiseerd

Wat is de Nederlandse Breakdance League?
De NBL is een overkoepelend coöperatie project dat zich inzet voor het structureren en ontwikkelen van een objectief en transparant puntentelling systeem binnen de Nederlandse Breakdance scene door het organiseren van events en geven van educatie.

Waarom wordt de Nederlandse Breakdance League georganiseerd?
Inmiddels wordt door heel Nederland breakdance les gegeven en in de wereldtop zijn de Nederlandse dansers niet weg te denken. Door deze groei is het belangrijk om de Breaking scene verder te professionaliseren en dat is waar de NBL invulling aan geeft.

Wie is de organisatie achter de NBL?
De organisatie is in handen van Jair Franken van Dynamo Eindhoven, Ton Steenvoorden van Stichting Aight en voormalig Young BBoy League promoter, Paul van Dal van New Dance Media en voormalig Steez Kids Battle promoter en Dewi van Maaren.

Waar kan ik meedoen aan de NBL?
In eerste instantie richt de NBL zich op dansers tot 19 jaar en kan iedereen onder die leeftijd meedoen aan een NBL event. Je kunt lid worden van de NBL en daarmee wordt je meegenomen in de NBL ranking. Door heel Nederland vinden zogenaamde ‘Challenger Events’ plaats waar jij aan mee kan doen en punten kan verdienen voor de ranking. Ook vinden twee ‘Grand Slams’ plaats waar extra punten zijn te verdienen. Hieronder zie je eerste data van de NBL events.

8 NBL Challenger Events
Zondag 3 april – Dynamo, Eindhoven
Zaterdag 23 april – Weert
Zaterdag 14 mei – Haags Hip Hop Centrum, Den Haag
Zaterdag 21 mei – UCK, Utrecht
Zondag 25 september – backbone 050, Groningen
Zaterdag 29 oktober – tolhuistuin, Amsterdam
Zondag 27 November – Delft
Zondag 11 December – Etten Leur

2 NBL Grand Slam Events
26 juni, Parkop, Den Haag
5 augustus, IBE, Heerlen

Welke categorieën heeft de NBL?
De NBL werkt met 6 verschillende categorieën:
1-on-1 Battle 0 tot 12 jaar Beginner
1-on-1 Battle 0 tot 12 jaar Advanced
1-on-1 Battle 13 t/m 18 jaar Beginner
1-on-1 Battle 13 t/m 18 jaar Advanced
Crewbattle Beginner
Crewbattle Advanced

Beginner ben je wanneer je maximaal twee jaar danservaring hebt
Advanced ben je wanneer je twee or meer jaar danservaring hebt

Hoe kunnen leerlingen lid worden van NBL?
Kunnen voorlopig alleen lid worden door naar een event zelf te komen en daar middels een inschrijfformulier lid te worden van de NBL. Daarmee krijgen ze een bevestiging in de vorm van een pas en lidmaatschapnummer dat ze ingeschreven zijn.

Moet een docent ook lid zijn van de NBL?
Nee, als docent zijnde hoef je geen lid te zijn van de NBL.

Wat is een Challenger Event?
Een Challenger Event is een event wat volledig in handen is van de organisatie van de Nederlandse B-Boy League. Je kunt het zien als een voorronde waar minder punten zijn te verdienen dan bij een Grand Slam event.

Wat is een Grand Slam Event?
Bij een Grand Slam Event zijn meer punten te verdienen en is groter van opzet. Daarnaast is een Grand Slam Event van de NBL onderdeel van een groter event wat al georganiseerd wordt. Zo vinden dit jaar twee Grand Slams plaats. Een tijdens Parkpop op 26 juni in Den Haag en een tijdens The Notorious IBE op 6/7 augustus in Heerlen.

Bonuspunten:
Bij zowel een Challenger Event als een Grand Slam Event zijn bonuspunten te verdienen. Hoeveel je er kan verdienen, hangt af van twee factoren: Ten eerste op welke plek je bent geëindigd, een winnaar krijgt bijvoorbeeld meer bonuspunten dan een deelnemer die niet verder is gekomen dan de top 4. Ten tweede het aantal deelnemers; hoe meer deelnemers er zijn, hoe meer bonuspunten je kan verdienen. De gedachte hierachter is dat het moeilijker is om de top 16 te bereiken bij een event met 60 deelnemers in tegenstelling tot een ander event met slechts 25 deelnemers.

De NBL heeft de deelnemersaantallen met betrekking tot de bonuspunten vastgesteld op 20, 50, 100 en 200. Dus wanneer er tussen de 20 en 49 deelnemers zijn, krijg je een bepaald aantal bonuspunten en wanneer er 50 tot 99 deelnemers zijn, krijg je in verhouding meer bonuspunten.

Volg de NBL op facebook: https://www.facebook.com/NederlandseBBoyLeague

1011902_164466763937060_6801457476788418115_n

Opzet puntentellingsysteem: http://www.dutchbboy.com/puntentelling-nbl-2016/

Wat is de ranking in 2016? http://www.dutchbboy.com/nbl2016ranking/


There are 5 comments

Add yours

Post a new comment