http://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/DSC1536-copy-1050x700.jpg

Next Level Training Camp: Dag1

Voorafgaand aan de Red Bull BC One Holland Cypher van dinsdag 24 juni vindt dit weekend in de Ardennen het Next Level Training Camp plaats. Het kamp is bedoeld om een unieke ervaring mee te geven aan acht van de 16 dansers die dit jaar gaan strijden bij de Holland Cypher. Vier dansers die aan het kamp meedoen hebben een plek in het kamp bemachtigd door te winnen bij de Eindhoven City Cypher; Dietje, Oniz, Squares en Stepper. Daarbij zijn vier dansers uitgekozen om aan het trainingskamp deel te nemen: Duzk, Bo, Gollem en Redo. Dutchbboy is erbij om elke dag verslag te doen over de gebeurtenissen.

Drie dagen lang vinden verschillende sessies plaats met onder andere B-Boy Mounir (BC One World Champion 2012) and B-Boy Roxrite (Red Bull BC One All Star en World Champion 2011). B-Boy Mounir legt de focus op uithoudingsvermogen en stamina waar B-Boy Roxrite meer kijkt naar de battle strategie, voorbereiding en hoe je bijvoorbeeld negen rondes je sets kan verdelen. Als je een idee wil krijgen hoe dat eruit ziet, check dan zijn video die hij vorig jaar online plaatste een week voorafgaand aan de Red Bull BC One World Final in Seoul: https://www.youtube.com/watch?v=AKU7cfz2dnY

Er zijn niet alleen B-Boys aanwezig, zo is ook Mikaela uit LA naar de Ardennen gekomen om de dansers het belang van voedsel uit te leggen en hoe je dat het beste kan toepassen als je een danser bent. Daarnaast geeft B-Girl en fysiotherapeute Sophie uit Salzburg een aantal sessies over het belang van een goede Warm-Up, blessure preventie en cooling down.

_DSC1427 copy copy

Vrijdag vond de kennismaking plaats in het huis, dat midden op de heuvels van de Ardennen ligt en veel ruimte biedt om zowel binnen als buiten te trainen en aan de slag te gaan. Met aanwezigheid van DJ Mr. Tee vonden al snel Cyphers plaats in de gezamenlijke ruimte van het huis.

_DSC1432 copy copy

Vandaag staan onder andere de sessies met Mounir, Roxrite en Sophie op het programma. Productiemaatschappij Eyefore is tevens aanwezig om van het weekend een aflevering te maken die onderdeel is van de TV serie rondom de 2014 editie van de Holland Cypher. Hou onze blog en facebook in de gaten voor updates.

_DSC1401 copy

Foto’s door Maurice van der Meijs

Wil je zelf aanwezig zijn bij de Holland Cypher dinsdag 24 juni? Dat kan, er zijn nog enkele vrijkaarten beschikbaar. Lees hier hoe je in aanmerking kan komen voor de kaarten: http://www.dutchbboy.com/aanwezig-zijn-bij-de-holland-cypher/

3.831 "Total Views"There are 3 comments

Add yours

Post a new comment