http://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2016/05/BCONE2016_cypher_facebook_eventpage_RGB_1218.png

Programma Red Bull BC One Holland Cypher

Red Bull BC One Holland Cypher viert vijfjarig bestaan!

De internationale prestigieuze breakdance competitie terug in Nederland.

 

Zaterdag 11 juni strijden de beste dansers van het land om een felbegeerd ticket voor de World Final in Japan. Maar ook aan de niet B-Boys en B-Girls is gedacht. Daarom vindt de dag voorafgaand aan de Red Bull BC One Holland Cypher een culture night plaats met een exclusieve workshop van Timor Steffens, shows van The Ruggeds & Amenti Collective en een expositie van Neerlands bekendste Hip Hop fotograaf Ilja Meefout. Tevens verzorgen twee dansers van de internationale Red Bull BC One All Stars een workshop toer door het land.

 

Met maar liefst 50 wereldwijde voorrondes is de Red Bull BC One de grootste 1-tegen-1 breakdance competitie ter wereld. Ieder jaar strijden duizenden dansers uit heel de wereld om een plek in de Red Bull BC One World Final, welke dit jaar op 3 december gehouden wordt in Nagoya, Japan. In 2014 wist de Nederlandse topdanser Menno de World Final titel te pakken in Parijs. Met dit resultaat werd hij tevens onderdeel van de wereldwijde Red Bull BC One All Stars.
Dit jaar worden belangrijke wijzigingen rondom de Red Bull BC One doorgevoerd nu het event zijn 13e levensjaar beleeft. Om het open karakter uit te dragen worden de van oudsher gebruikelijke Regional Finals vervangen door Camps die over de gehele wereld plaats zullen vinden. Met workshops, exposities en theatershows gaat men terug naar de basis van breakdance: Hip hop cultuur. Een goed concreet voorbeeld hiervan is de BC One All Stars workshop tour die twee van de All Stars op [datum invoeren] zullen geven.

Het programma van de Holland Cypher zal voor het eerst gespreid worden over twee dagen. Op vrijdag 10 juni wordt in samenwerking met het Rotterdamse HipHopHuis een volledig Urban Culture programma uitgerold. Danser en ‘Battle on the Dancefloor’ jurylid Timor Steffens zal op vrijdag een workshop geven en daarnaast zijn er optredens van The Ruggeds (bekend van onder andere. Justin Bieber en Fedde Le Grand), Amenti Collective en een Wrecking Shop Hip Hop Freestyle battle. Daarnaast vindt er een tweedaagse expositie plaats met de beste werken van iconische hiphop-fotograaf Ilja Meefout.

 

De tweede dag staat alles in het teken van de battle waar het allemaal om draait en een ticket naar Japan. Overdag zijn tijdens de kwalificatieronde nog twee plekken te veroveren deelname aan de Red Bull BC One Holland Cypher. De namen van de veertien overige wildcard dansers, die al geselecteerd zijn, zullen de komende weken bekend worden gemaakt.

 

De winnaar van de Holland Cypher gaat Nederland vertegenwoordigen bij de Last Chance Qualifier in Nagoya, Japan en zal zich daar meten aan de andere Cypher winnaars van over heel de wereld voor de laatste plek bij de Red Bull BC One World Final.

 

 

 

 

P-20140626-00015_News
foto door Thijn van der Linden / Red Bull Contentpool

Het jurypanel voor de Red Bull BC One Holland Cypher bestaat uit niemand minder dan de Red Bull BC One All Stars B-Boy Lilou en B-Boy Pelezinho.

 

Eerstgenoemde won zelf maar liefst twee keer de World Final en weet als geen ander wat nodig is om te winnen. Beide All Stars zullen in de dagen voorafgaand aan de Red Bull BC One Holland Cypher workshops geven in Den Haag, Weert, Utrecht en Leeuwarden. De jury wordt compleet met de Nederlandse danser Ray van de crew Illusionary Rockaz. De Rotterdamse DJ Cut Nice staat achter de draaitafels en stadsgenoot en voormalig World Final MC MarioBee is de host van de dag.

 

Om het plaatje compleet te maken is dit jaar gekozen voor een unieke plek waar nooit eerder een dans battle werd georganiseerd. Het Tram Museum Rotterdam is de plek waar het spektakel op zowel 10 als 11 juni gaat plaatsvinden. Binnenkort zal meer informatie komen over aanmelding voor de workshops als de registratie voor de qualifier. Houd redbull.nl in de gaten voor de laatste updates.

3.095 "Total Views"There are 5 comments

Add yours
  1. Eerste invites Holland Cypher bekend - Dutchbboy.com

    […] De eerste drie B-Boys die direct een plek krijgen bij de Holland Cypher zijn zojuist bekend gemaakt op de event pagina van de Red Bull BC One Holland Cypher. Titelverdediger Shane van de Hustle Kidz is weer van de partij en behoort samen met Stepper van The Ruggeds en Dietje van Skill Dealers tot de eerste drie direct invites. Check elke vrijdag voor een nieuwe reeks aankondigingen die op zaterdag 11 juni gaan strijden voor een ticket naar Japan. Op de dag zelf is tevens een wildcard qualifier waarbij twee plekken te vergeven zijn voor de Holland Cypher. Informatie over registreren volgt nog. Check hier de programma aankondiging van de Cypher. […]

  2. Derde serie invites Red Bull BC One Holland Cypher bekend!

    […] De derde serie B-Boys die direct een plek krijgen bij de Holland Cypher zijn zojuist bekend gemaakt op de event pagina van de Red Bull BC One Holland Cypher. Duzk en Wilson keren terug bij de Holland Cypher, en daarbij zijn dit jaar twee nieuwkomers. B-Girl Pauline gaat voor het eerst strijden voor de titel evenals Marv van EXG Crew.  Check elke vrijdag voor een nieuwe reeks aankondigingen die op zaterdag 11 juni gaan strijden voor een ticket naar Japan. Op de dag zelf is tevens een wildcard qualifier waarbij twee plekken te vergeven zijn voor de Holland Cypher. Informatie over registreren volgt nog. Check hier de programma aankondiging van de Cypher […]


Post a new comment