Met trots kondigen we de puntentelling aan van de Nederlandse B-Boy League 2016 die volgende week van start gaat in de Dynamo in Eindhoven. De puntentelling van elk NBL event is gekoppeld aan de ranking die vanaf de kick-off op 3 april ingaat en heel het jaar 2016 doorloopt.

Er zijn twee verschillende soorten events waar je punten kan verdienen: een Challenger Event en een Grand Slam Event. De ranking wordt na elk NBL event geüpdatet met de laatste scores.

Challenger Event:
Een Challenger Event is volledig in handen van de organisatie van de NBL. Je kunt het zien als een voorronde die minder punten oplevert dan een Grand Slam Event.

Grand Slam Event:
Een Grand Slam Event levert meer punten op, is groter van opzet en is onderdeel van een groter event wat al georganiseerd wordt. Dit jaar vinden er twee Grand Slams plaats: een tijdens Parkpop op 26 juni in Den Haag en een tijdens The Notorious IBE op 6 en 7 augustus in Heerlen.

Bonuspunten:
Bonuspunten:
Bij zowel een Challenger Event als een Grand Slam Event zijn bonuspunten te verdienen. Hoeveel je er kan verdienen, hangt af van twee factoren: Ten eerste op welke plek je bent geëindigd, een winnaar krijgt bijvoorbeeld meer bonuspunten dan een deelnemer die niet verder is gekomen dan de top 4. Ten tweede het aantal deelnemers; hoe meer deelnemers er zijn, hoe meer bonuspunten je kan verdienen. De gedachte hierachter is dat het moeilijker is om de top 16 te bereiken bij een event met 60 deelnemers in tegenstelling tot een ander event met slechts 25 deelnemers.

De NBL heeft de deelnemersaantallen met betrekking tot de bonuspunten vastgesteld op 20, 50, 100 en 200. Dus wanneer er tussen de 20 en 49 deelnemers zijn, krijg je een bepaald aantal bonuspunten en wanneer er 50 tot 99 deelnemers zijn, krijg je in verhouding meer bonuspunten

Vaste opzet puntentelling NBL 2016
Puntetelling

Voorbeeld puntentelling NBL 2016
Puntetellingvoorbeeld

Vragen? Stuur een email naar info@newdance.media.

Check hier voor meer informatie over de Nederlandse B-Boy League: http://www.dutchbboy.com/nbl2016/