Red Bull BC One trapt dit jaar af in Eindhoven. Op zondag 11 mei vindt de City Cypher plaats in hartje centrum, bij de Piazza aan het 18 septemberplein.

B-Boys en dansliefhebbers zijn van harte welkom om deze bijzondere dansbattle mee te maken. Wie deelneemt, maakt kans op een plek in de landelijke finale en het B-Boy Trainingskamp.

De Red Bull BC One City Cypher in Eindhoven is een lokale voorronde waarin wordt bepaald wie doorgaan naar de landelijke finale. Alle B-Boys mogen hieraan meedoen om zo kans te maken op één van de vier wildcards voor de Holland Cypher 2014 (de landelijke finale) en het B-Boy Trainingskamp. De Holland Cypher vindt plaats op 24 juni in Amsterdam. Daar gaan zestien B-Boys de strijd met elkaar aan, onder wie de vier wildcards die dan inmiddels op het trainingskamp zijn klaargestoomd om het op te nemen tegen de pro’s. De beste B-Boys van Nederland gaan zich meten met de besten van Europa in de Western European Final op 11 oktober in Helsinki.

De winnaars van de continentale finales gaan door naar de World Final die dit jaar op 29 november plaatsvindt in Parijs. Maar de weg naar Parijs start dus op zondag 11 mei om 14:00 uur met de City Cypher in Eindhoven. Een unieke editie in de open lucht, middenin het centrum; een echte streetbattle dus. En iedereen mag meedoen. Aanmelden kan voorafgaand aan het evenement op redbull.nl/bcone. Degenen die niet meedoen zijn van harte welkom om het spektakel te komen aanschouwen.

DSC_9186