https://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/11/Screen-Shot-2017-11-27-at-14.50.30-1050x768.png

DANSTHEATER ASIAN PERSUASION NAAR ROTTERDAM

DANSTHEATER ASIAN PERSUASION NAAR ROTTERDAM
Hiphop meets Javaanse hofdans

Danstheatergezelschap Don’t Hit Mama (DHM) komt naar Rotterdam met de zeer goed ontvangen en succesvolle voorstelling Asian Persuasion #1: inclusief een Rotterdams tintje. Op 2 en 3 december is de voorstelling te zien in Maaspodium.  Het stuk draait om theatermaker Nita Liem – tevens oprichter van Don’t Hit Mama – en is een combinatie van Javaanse hofdans en hedendaagse hiphopdans waar onder andere Rotterdamse dansers Rajiv Bhagwanbali (Pop’arazzi Crewi), Dheeraj Ghisaidoobe en Björn Tsie Chin Jong – als bboy grootgebracht in het HipHopHuis – aan meewerken.

Over wie we zijn, waar we vandaan komen en wat wij delen – dat is Asian Persuasion #1: een performance over familiebagage uit een Aziatisch koloniaal verleden, waarin dans, fotografie en tekst samenkomen in een theatraal laboratorium.

Asian Persuasion #1 is een mobiel laboratorium, waar de fricties in ons hedendaagse global village in dans, fotografie en tekst aan de kaak worden gesteld. Een verhaal over familiebagage uit een Aziatisch koloniaal verleden, over herkenbare familie eigenschappen die we altijd bij ons dragen maar die niet altijd zichtbaar mogen zijn.

Nita Liem beweegt tussen twee werelden: de oude traditie versus het hier en nu – Javaanse hofdans en hiphop. Het parcours dat ze bewandelt komt voort uit haar eigen reis van Indonesië naar Nederland. Onderweg strijden verschillende kwaliteiten om de voorrang – soms vullen ze elkaar aan. De vasthoudende onopvallendheid uit Azië versus de besliste Hollandse aanpak. Aanvoelen versus oplossingsgericht te werk gaan.

Mix tussen dans, beeld en tekst
De performance wordt verrijkt met indringende familieportretten en familieverhalen uit het project The Family Portraits van Bart Deuss en Michiel Voet. Dit project belicht de dynamiek van migratiegeschiedenis en hoe die een rol speelt in wat ons beweegt als Nederlanders.

Theaterkrant was eerder al lyrisch over Asian Persuasion #1 en verder was de voorstelling te zien in verschillende uitverkochte zalen. Nu is Rotterdam aan de beurt.

Nita Liem heeft voor deze voorstelling haar Javaanse dansmeester Sonja Bloem bij zich en ontmoet jongere hiphop dansers: Rajiv Bhagwanbali, Delphine ‘DeyDey’ Nguyen, Dheeraj Ghisaidoobee, Darren Faerber en Björn Tsie Chin Jong. Allen met Aziatische roots. Wat kies je als tweede of derde generatie Aziaat en welke bagage kiest jou? Wat neem je mee, wat laat je achter?

ASIAN PERSUASION #1 is te zien op zaterdag 2 en zondag 3 december in Maaspodium. Meer info via www.donthitmama.nl of via het Facebook event.

1.323 "Total Views"There are no comments

Add yours