https://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2015/10/12122721_983345708393921_7074652829534069916_n.jpg

Must read: HipHop Chapter Holland

Hiphop Chapter Holland vertelt een verhaal over de opkomst van Nederlandse hiphopcultuur vanuit de ogen van verschillende pioniers uit de scene.

Dinsdag 20 oktober is de officiele release van het boek van B-Boy Jelmar Wever. DutchBBoy sprak af met de schrijver en initiator van het boek Jelmar.

Hoe ben je op het idee gekomen om dit boek te schrijven?
Als breaker kom je altijd in contact met andere elementen van Hip Hop zoals DJ-ing en MC-ing. Ik heb ook altijd leraren gehad die meer met Hiphop bezig waren dan alleen dans en mij bewust hebben gemaakt dat er meer dan break is. Tijdens mijn schoolperiode rond begin 2013 werden we gevraagd een nieuw project te starten en ieder moest een eigen product gaan ontwikkelen. Ik liep al langer met het idee rond om in verhaalvorm te vertellen wat de Hiphopcultuur is dus voor mij was dat een logische stap om mee aan de slag te gaan. Toen het project klaar was, had ik een concept maar was het nog verre van af. Ik zag de potentie er wel van dus ben er dieper op in gegaan en uiteindelijk heb ik er een boekwerk van kunnen maken.

Voor wie is het boek geschreven?
In principe voor iedereen die zich verbonden voelt met de Hiphopcultuur of daar meer van wil weten. Het boek staat voor een gevoel en geeft een reminder waar Hiphop voor staat. In huidige tijden dat de verschillende elementen meer uit elkaar groeien en nieuwe generaties jongeren zich bezighouden met Hiphop vond ik het belangrijk om mensen te informeren door middel van persoonlijke verhalen en daarmee een goede achtergrond mee te geven. Ik heb het boek klein gedrukt en heeft niet veel pagina’s waardoor het makkelijker te lezen is.

Wanneer is de officiële release?
Dinsdag 20 oktober komt het boek uit en is online te bestellen via http://hiphopchapter.nl/ . Maar ik ben ook blij te melden dat het boek in een aantal winkels verkrijgbaar is waaronder De Scheltema in Amsterdam en de American Bookstore in Amsterdam.

Wil je weten waar jij Hiphop Chapter Holland nog meer kan krijgen? Hou dan de Facebook pagina in de gaten.

2.768 "Total Views"There are no comments

Add yours