https://www.dutchbboy.com/wordpress/wp-content/uploads/2018/05/Screen-Shot-2018-05-22-at-13.29.25.png

Nederlandse Vicky op de Olympische Jeugd Spelen!

Op zondag 20 mei was het zo ver! De laatste voorronde van de  Breaking For Gold die plaatsvond in Japan. Nederland was erbij, B-Boy Paulos en B-Girl Vicky streden beide voor een plaats op de Olympische Jeugd Spelen die later dit jaar plaatsvindt in Argentinië. Het is voor het eerst dat Breaking een olympisch onderdeel is en wij van DutchBboy zijn trots dat maarliefst twee Nederlanders ons vertegenwoordigde in de laatste kwalificatieronde. Dit was al een opzichzelfstaand succes maar Vicky wist het zelfs te schoppen tot aan Argentinië waar ze later dit jaar uitkomt voor Nederland op de officiële Olympische Jeugd Spelen. In een vorig interview kon je lezen hoe de voorbereidingen zijn gegaan. We spraken Vicky nogmaals vlak na haar winst. Check het exclusieve interview hier:

Hoe was de ervaring om mee te kunnen doen in Japan?

Japan was echt een super toffe ervaring!

Je gaf aan nogal zenuwachtig te zijn, hoe voelde je je op de dag zelf?

Voorafgaand aan de battle waren mijn zenuwen op +11, op de dag zelf was ik nog véél zenuwachtiger. 

Hoe ben je omgegaan met je zenuwen?

Ik heb me vooral geconcentreerd op de battles die ik moest dansen.

Wanneer kwam het besef dat je doorwas naar de Jeugd Spelen?

Aan het einde van de avond toen het officieel was en ik mijn naam op het bord zag staan. 

Je hebt nog eventjes tot het zo ver is, hoe ga je je voorbereiden?

Ik duik weer terug de studio in en ga zoveel mogelijk trainen. 

Vorige keer heeft Niek je veel geholpen, ga je dit keer weer met hem verder trainen?

Ja, ik blijf met Niek trainen maar dit keer helpt ook Raymond mij. 

Wie was je moeilijkste tegenstander in Japan?

Al mijn tegenstanders waren van hoog niveau. 

Vaak kom je er na een battle achter waar je aan moet werken, is dit ook zo bij jou? En zo ja, waar ga je nu aan werken voordat je naar Argentinië gaat?

Ja,  ik moet me meer concentreren op het variëren van mijn footwork

Alvast bedankt en geniet nog even lekker van je overwinning!!

Graag gedaan en bedankt!!

Check Vicky hieronder in een battle tegen B-Girl Uruha uit Japan!

2.253 "Total Views"There are no comments

Add yours